söndag 25 oktober 2015

Där fairy gates är ett miljöproblem


Wayford Woods i södra England har fått ett nytt miljöproblem. Fairy Gates i hundratal har börjat mystiskt börja uppträda i skogen vid foten av träd. Ibland har små leksaksmöbler med stolar och sängar hittats bakom dörrarna. Förtjusta barn har börjat flockas kring dem som lämnar små lappar till fairys och som försäkrar ett de tror på att de finns och ber dem att uppfylla deras önskningar. 

Wayford Woods Charitable Trust som förvaltar skogen blivit alltmer oroade av de eventuella skador som kan bli i träden där dörrar har skruvats fast i dem och det skräp som blir i skogen av alla små lappar som blåser omkring i landskapet.

”Kvalitetskontroll” har införts och man försöker informera folk om att fairys är skygga av naturen och att de inte skulle vilja bo färgskrikande rosa dörrar. Samtidigt försöker man hålla rent i skogen från alla vinddrivna små lappar, liksom dörrar med farliga spikar som lossat från träden.

Vi är inte anti-fairy förklarar man, men vi har små dörrar överallt. Det är risk att det håller på att bli okontrollerat.

Förra året dök en hel lekplats upp vid foten av träden komplett med två fot höga gungor och rutchbanor. En del äldre har börjat klaga som minns hur skogen var när den var orörd innan. Vissa små dörrar ligger långt från stigen så när barnen kommer för att se dem blir blåklockor nedtrampade.

Vissa dörrar har slitits bort från träden, kanske av missnöjda besökare. Man försäkrar att det inte är ansvariga från Wayford Woods Charitable Trust som har gjort det. Man menar att man inte vill verka mot fairies men man bekymrar sig över att träden skadas.

Informerandet av folk verkar dock ha lyckats. Numera skruvas de inte fast utan sätts dit med stolpar istället. Man verkar ha förstått att fairys inte gillar dörrar som syns trettio meter bort. Och som en i styrelsen för Wayford Woods Charitable Trust sa: Ingen vet vem som slitit bort dörrarna från träden. Det kan ha varit goblins.

Mikael Kvist


Källa: The Independent, 2015

1 kommentar:

  1. Omg :) Love this and at last the faires are starting to become visable...and then this "controll" ! Perhaps the trees doesn't mind about...a little PIERC
    ING on the "skin" ! <3 Anette

    SvaraRadera