fredag 11 maj 2018

Frekvenshöjning visst – men bara om Jorden krymper

Det har påståtts att Jordens resonansfrekvens, Schumannresonansen, skulle ha höjts från 14 Hz till 3500 Hz och att det är en del av ett pågående frekvensskifte som gör att alla kommer med i en dimensionell uppstigning (eller dör). Visst är det sant, men bara om du förut hade en mil till jobbet och nu bara har 20 meter! Låt mig förklara en rolig myt.

Med spänning i luften
Mellan Jorden och jonosfären, som båda är elektriskt ledande uppstår det ett instängt utrymme för elektromagnetiska vågor. Vågorna får sin energi av när de 400 000 Volt spänning som ligger mellan Jorden och Jonosfären urladdas genom åskväder. Och det rör sig om många urladdningar. Det finns i snitt 2000 åskväder över Jorden och det pågår runt 50 urladdningar i sekunden.
Varför dessa frekvenser?
Vad är det då som ger Schumannresonansen sina frekvenser som ligger på omkring 7,83, 14,3, 20,8, 27,3, 33,8, 39 och 45 Hz. Jag skriver omkring dessa frekvenser för det är också en myt att den ligger på exakt 7,83. Titta på grafen nedan så förstår du att siffrorna är medelvärden. Grundfrekvensen varierar dagligen mellan 6 och 9 Hz på grund av väder och solstormar.


Jorden en resonanskavitet
För att förstå varför just dessa frekvenser uppstår kring vår planet behöver man se planeten som den resonanskavitet som den är. Kalla den för en stor rymdflöjt. I följande bild ser du de tre första grundvågornas utbredning i utrymmet som är kring 80 – 100km högt.


Om man rätar ut kaviteten ser man att det är naturligt för vågorna att bara kunna svänga kring vissa värden från 7,8 till 45 Hz. I bilden nedan motsvarar första vågen 7,8 Hz, andra motsvarar 14 Hz och tredje motsvarar följaktligen 20 Hz och så vidare. Så enkelt är frekvenserna förklarade. Vad består då påstådda frekvenshöjningen i?


Originalmyten
En källa från 2013, som jag tror är ursprungsmyten, kommer från ett uppstigningsnille vid namn Chris Thomas. Enligt honom har Jorden sedan den 10 december 2013 sakta börjat öka de lägsta ändfrekvenserna. Han beräknade den skulle bli 100 Hz vid nyåret 2014 och skulle förväntas stiga till 3000 Hz under 2014 för att nå 3500 Hz som nya grundfrekvensen. Hade Jorden gjort det snabbt skulle 90% av befolkningen i västländerna ha dött över natten. (De som inte hänger på dör i alla fall men inte lika många och inte lika snabbt. Frekvenshöjningens och uppstigningens baksida är alltid att det ska ske en sållning och vi får bara goda människor kvar).

Tillbaka till fakta
Vad krävs då för att höja Schumannresonans kring Jorden? Jo, att kaviteten, det vill säga utrymmet kring Jorden krymper. Alltså att Jorden blir 250 gånger smalare kring sin midja! Titta på bilden nedan så ser du vad som behövs för att klämma ihop grundfrekvensen till 3 gånger högre. (Föreställ dig då 250 gånger högre frekvens som Chris Thomas påstått).


Pressa en musiker
Om du inte skulle tro mig så gå till en musiker med flöjt och försök få henne att pressa ut 250 gånger högre ton ur sin blockflöjt! För det krävs inte bara tryckluft utan en mikro-flöjt som får en piccolo flöjt att se ut som ett grovt avloppsrör.


Så vad kan jag säga? Om du trodde på den här frekvenshöjningsmyten har du bokstavligen blivit blåst. Har du betalat för det här får du stå för fiolerna också.

Krympa 1 mil till 20 meter
Det är ingen idé att lägga ut en bild på hur liten Jorden skulle behöva bli för att bilda ett så kort hålrum för vågorna, men jag kan ge dig några jämförelser. För att ge högre frekvens måste alltså Jorden krympa sin midja. Om du förut åkte 1 mil till jobbet behöver du nu bara gå 20 meter! Vad svenskens medelvikt (nuvarande 75kg) skulle bli är svårt att säga. Jag tyckte det var oviktigt att göra beräkningar på det. Men om bara Jorden, och inte oceanerna skulle krympa, skulle vi alla behöva djupgående dykarutbildning, oavsett var vi bor.

Välj elektroniskt eller dingla
Om du fortfarande skulle vara höjningstroende så gå till sajter som registrerar Schumannresonans dagligen sedan många år. De registrerar elektroniskt och dinglar inte pendel som Chris Thomas gör. Ingen höjning alls finns att finna elektroniskt. Variationen ligger som förväntat inom det normala, för vår rymdflöjt håller sin midja stadig. Tur det för jag skulle inte gilla att min flöjt skulle krympa så in i vassen. 

Mikael Kvist
Klärvoajant och ingenjör

---------------------------------------------

Här har du boktips:
 • Seven Subtle Vibrations – A scientific study of Schumann Resonance, 2002 by Benjamin Lonetree.
Och här är länktips:
Hälsa på mig gör du här:
Länka hit till bloggen:


4 kommentarer:

 1. Intressant! Hur "går upp"vi upp i frekvens eller i högre vibrerande medvetande till de högre dimensionerna då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det vi inte gör. För att ge ett fullt svar skulle det krävas ett inlägg till. Men kort kan jag säga att upplevelser av det "högre" sker när man i sina hjärnvågor går ned i frekvens och närmar sig Jordens egen kring 7,8 Hz. Det motsvarar djupt meditativt tillstånd.

   Radera
 2. Är det inte jordens omkrets samt ljusets hastighet som är konstanter som avgör vilken svängning vi ligger på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt korrekt! Att det sedan är variationer i frekvensens beror på att jonosfären trycks till av solstormar med jämna mellanrum. Men medelvärdet består.

   Radera