torsdag 6 december 2018

När änglar landar påtagligt


Att änglar finns är det många som håller med om. Men när det kommer till hur de ser ut och hur påtagliga de är går åsikterna isär. Jag har mött dem fysiskt och kan därför berätta om änglar på ett sätt som få kan. (Del 1)

 

Definiera en ängel

Jag gör en mycket tydlig distinktion mellan änglar och andra varelser som till exempel ljusväsen. Änglar har vingar men det har inte ljusväsen, punkt slut. Jag känner inte bara närvaron, jag observerar den konkret. Ett trick jag har är att kolla på sidorna om jag uppfattar att varelsen är extremt bred. Sedan studerar jag om det jag fann är levande och rör sig kring den. Om så är fallet undersöker jag vidare och studerar vad för slags vingar den har och hur dessa ser ut. Änglar har en mängd olika kvaliteter, olika storlekar och utseenden, men alla har de någon form av vingar.

 

Hur påtagligt?

Änglar är helt eteriska, de är rent andliga och består bara av energi! Nonsens säger jag som har studerat dem som klärvoajant och ingenjör. Änglar är fullt fysiska men av en annan materia än vår, är min slutsats. Jag skall förklara: De första observationerna jag gjorde var när jag mediterade i grupp. Innan alla satt sig och och fortfarande pratade livligt, var ljuset i mitten av cirkeln på golvet helt stilla. Men däremot när alla var tysta och stilla började ljuslågan omedelbart att fladdra. Självklart började ingenjören och forskaren i mig kolla källor till golvdrag. Det fanns naturligtvis inga. När stillheten i rummet lämnat och folk pratade var ljuslågan stilla igen!?

 

Vingar är fysiska

Det är genom observationer av luftrörelser ihop med klärvoajans har jag tagit fram instrument att detektera vingar med (1). Vingar, även om det inte gäller alla sorter, påverkar luft fysiskt och är därmed alltså fysiska. De interfererar till viss del med vårt materia. Änglar flaxar inte med vingar för att flyga, jag lovar. Men de använder dem och rörelserna de gör märks i rummet. Tyvärr kan jag väl säga, fast jag inte brukar säga något till kanalen i fråga, att i de flesta påstådda fall finns där ingen ängel, hur mycket som än bedyras, vare sig klärvoajant granskat eller observerat med forskarögon. Ord gör ingen ängel. Påståenden om att de är så upphöjt eteriska faller. Jag ser ju sådant.

(Så här ser en ingenjör på saken. Han bygger detektorer som kan registrera
när vingrörelser sveper genom rummet)

Hur vet du då att det är en ängel?

Folk är skrämmande självövertygade i sin tro om änglar och de kontakter de upplever sig ha. Frågor som, hur vet du att det är en ängel, kan få svaret; jo, men det vet jag! Men kan du vara säker på det!? Ja, det är ju självklart jag har ju pratat med dem och de har berättat vilka de är! I det här läget kan den som ställer jordnära frågor få ilskna blickar, som är vanliga i vissa kretsar. Ja, men har du sett dem? Nä, det behöver jag inte!!
Adekvata frågor skall kunna ställas och skall även ställas av den som upplever sig ha kontakt med änglar. Är svaren inte påtagliga är de heller inga svar om änglar.

 

Tron på änglar fjärmar

Änglar borde väl komma närmare dem som tror på dem? Nix pix, säger jag. Det beror på att de flesta anammar mainstream-tron att änglar är energivarelser upphöjda långt över oss och vår 3D värld. Tur jag inte har en tro brukar jag ofta tänka, hur många observationer skulle jag inte då gå miste om! Jag har istället valt att observera förutsättningslöst.
Efter att jag hållit i Sacred Dance med en grupp brukade det alltid bli spontan meditation när vi stod kvar tillsammans i cirkeln. Varje gång en ängel uppträdde i cirkelns mitt vände alla sina ansikten upp mot den fast de alla blundade. Alla såg alltså fast de inte insåg att de såg. De reflekterade inte över att besökaren strålade så det kändes som värme av solljus i ansiktet.

(Det är människor som satt änglar så högt att föreställningen 
om deras ouppnåelighet har byggts på genom seklerna. 
Och fortsätter, nyandligheten är absolut inget undantag)

 

Bli satt på plats

Det finns ett nyandligt uttryck jag har så roligt åt: Du är så lågfrekvent! Och sedan är det slutsnackat om varför du inte upplever några änglar i rummet. Dessutom är både du, tillsammans med din kritik, satt på plats. Jovisst, det finns änglar som är svårare att förnimma än andra men de flesta är inte det. Ta ärkeänglar till exempel, de är faktiskt betydligt mer påtagliga trots att de ”står högt över” andra änglar.
När det skedde sist och jag tog honom påtagligt i hand, en märklig situation där han var tvungen att böja sitt huvud för taket var för lågt (ärkeänglar är uppemot 2,5m höga) blev spåren han satte i rummet kvar länge. När några vänner kom hem till mig två veckor senare tappade de andan och hölls sig för bröstet så fort de kom in i rummet. De blev stående tysta, tittande på platsen där han hade kommit ner, fast jag ingenting sagt. Ärkeänglar märks, tro mig – och gör de inte det är det inget att uppmärksamma!

(De som återger änglar är inte sällan dömande )

 

När det verkligen går en ängel genom rummet

Uttrycket ”det gick en ängel genom rummet” stämmer, javisst. Det har det gjort varje gång jag uppmärksammat att alla i ett rum plötsligt blir tysta samtidigt. Änglar är i tillstånd som för oss motsvaras av lugn, bara vara. Lättast att uppmärksamma änglar är när det sveper en sval vind kring underbenen. Det är draget som svepande vingar ger upphov till. För mig är det viktigaste svaret i min kropp när jag känner jag blir vad jag kallar för stor i bröstet. Det är som om hjärtat har svårt att få plats. Bröstet kan till och med sprängande värka av det. De som har varit med mig vet att det inte har varit ovanligt att det plötsligt faller dun från ingenstans i rummet när jag pratar om änglar. Det roliga är att dunen sällan stannar kvar, de har förmåga att bara upplösas i tomma intet. Utom några få som folk lyckats fångat upp och lagt i glasburk.


(Inte min fjäder men inte så långt ifrån)

Är änglar upphöjande?

Definitivt, men inte av deras egen vilja kan jag lova. De bara är, okomplicerade, inga predikande, förmanande eller bedyrande ord – de är. Det ligger en förnämhet i att änglar är ”så eteriska och andligt upphöjda” att andra än kanalen inte kan uppfatta dem. Eller lika illa, att man kan ömsesidigt upphöja varandra i sin förträfflighet om sina höga kontakter. Änglar används grovt som kompensation för dålig självbild, kort och gott. Det här bidrar till att änglar misstros på grund av hur människor pratar om dem.
Det är inte änglarnas fel – det är ett tolkningsfel och ett missbruk av varelser som egentligen älskar att vara nära. Som vingvän.

(Konstnärer är underbara när det gäller att fånga vad andra ignorerar)

 

Nedstigning för samtliga

Jag önskar skaran självupphöjda förmedlare steg ner och mötte änglar där de står. Rikedomen ligger inte i domen av andras låga frekvens. Den ligger inte heller i självupphöjdhet eller den hierarkiska distansen. Nej, rikedomen ligger i det innerliga och det nära. Det vet den som har varit omhållen bakifrån, tyst i famnen, av en ängel. Det är en mjuk dunig känsla, ett absolut obeskrivligt vilsamt sätt att tyst tyst vara omtyckt på. Bokstavligen varmt ömt som känns in i själen. Jag önskar alla den upplevelsen, för jag kan inte beskriva den. Men för det krävs att du kliver ner på Jorden och möter dem här, där de är påtagligt nära.

 (Det finns i luften det där som attraherar änglar. Inte AXE, men enkelhet, brist på märkvärdighet, 
väcker attraktion, igenkännande de inte kan motstå. Vi är mer lika än du anar.)

Mikael Kvist
Författare och ingenjör med klärvoajant öga 

------------------------------------------

(1) Resultat har registrerats med bl.a böjning av laserstråle, vindrörelsedetektor, och ultraljudsradar. Studierna har utförts inom PARCS – Paranormal Research Center of Sweden, grundad 1999.


------------------------------------------När boken om Änglar kommer ut: 

 • Mikaels kommande bok om Änglar, ur vilken artikeln är hämtad, beräknas publiceras 2021.
 • Boka den kommande boken och mejla till bokabok@spektra-art.se och skriv Änglabok. Du binder dig inte för någonting.
 • Håll koll på nyheter på SPEKTRA-ART Förlag: https://www.facebook.com/SpektraArt/


2 kommentarer:

 1. Så intressant för jag läser av vibration i bild och känslor av orden som känns som tunna spindelnät ser ut som vackraste mandalas alltså då är det änglarnas musik som jag läser av i ton som blir till ord i mitt hjärta som en svart vit film ibland en färgrik film beroende på vilken ängel finns vid min sida och självklart om någon från andra sidan har ett budskap till någon nära familj eller kärlek fullt budskap från andra sidan 😃😍wow vilken häftig bekräftelse 😍😍😍😍

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då ska du definitivt läsa https://omtiden.blogspot.com/2019/09/forsta-anglars-skrivsprak.html

   Radera