fredag 4 januari 2019

Långt hår ökar intuitionenLångt hår ökar intuitionen och ger ett sjätte sinne avslöjar en militärstudie från Vietnamkriget.

Att behålla sitt hår långt kan ses som ett val. Stilen är en personlig preferens och folk som håller sitt hår lång kan ses som hippies eller asociala. En helt annan historia kring långt hår uppstod dock redan under Vietnamkrigets tid – Håret som en del av ett sjätte sinne.

Behovet av spanare

Under Vietnamkriget hade specialstyrkorna i krigsdepartementet skickat undercover-experter för att leta efter infödda indianer på de amerikanska reservaten. De sökte efter begåvade spejare, tuffa unga män tränade att förflytta sig oupptäckta genom tuff terräng. De letade särskilt efter män med enastående, nästan övernaturlig, spårningsförmåga. Innan de kontaktades, dokumenterades dessa noggrant utvalda män som experter i spårning och överlevnad.

(Under Vietnamkriget sökte man efter de bästa spanarna amerikanerna 
kunde uppbringa)

 

Fatala misslyckanden

När de väl rekryterats hände en otrolig sak. Oavsett talanger och färdigheter som de hade haft före rekryteringen verkade allt försvinna mystiskt, allteftersom rekryt efter rekryt misslyckades med att fungera som förväntat på stridsfältet. Efter många dödsoffer och misslyckanden med deras prestation ute i fält tvingades myndigheten att utföra nya dyra testningar av dessa rekryter, och detta är vad som hittades.

Hängde på håret

När rekryterna utfrågades om deras misslyckanden med att utföra det som förväntats av dem svarade de äldre rekryterna konsekvent att när de fick sina nödvändiga militära hårklippningar kunde de inte längre "känna" fienden. De hade inte längre tillgång till en "sjätte sinne", deras "intuition" var inte längre tillförlitlig, de kunde inte "läsa" subtila tecken eller få tillgång till subtil utomsinnlig varseblivning.

(När håret var klippt var det klippt med intuitionen)

Tester med håret utfördes

Testningsinstitutet rekryterade fler indianska trackers, lät dem behålla sitt långa hår och testa dem på flera områden. De parade ihop två män tillsammans som hade fått samma poäng på alla tester. De lät den ena mannen behålla håret långt och gav den andra mannen en militär klippning. Resultaten blev tydliga. Männen med långt hår behöll sina höga resultat gång efter gång medan de med militär klippning misslyckades.

Militärens beslut

Militären utfärdade efter flera studier ett dokument som rekommenderade att alla indianska spårare skulle vara befriade från den militära hårklippningen. Faktum är att det krävdes att spårare höll håret långt.

(Hårets betydelse var länge en militär hemlighet)

Hur är detta möjligt?

Allt har att göra med hur vi som människor har utvecklats. Varje del av kroppen har en avsikt, och när vi förlorar kontakten med oss själva och våra kroppar, förlorar vi den sanna kraften vi har. Hår, liksom hud, är en förlängning av nervsystemet. Det kan ses som yttre nerver, en typ av högutvecklade "sensorer" eller "antenner" som överför viktig information till hjärnstammen* och det limbiska systemet**.

(Känslohjärnan (Limbiska systemet) och hjärnstammen tycks kunna 
förbinda vårt perifera nervsystem ända ut i rötterna – hårrötterna)

Vara i min kraft

Många anser att håret är dött och utan funktion för oss människor. Det är bara ett tillbehör. Jag kan inte säga vem som har rätt, men jag är öppen för alla möjligheter och jag anser att militären skulle inte göra dessa studier och utfärda dessa direktiv utan grund. Jag själv fortsätter att vara långhårig. Jag har alltid känt mig mest i min kraft så.

(Som författare har jag personlig anledning till denna vinkling 
av långt hår)

 

 

Mannen du behöver höra det från:

 
Mikael Kvist.

Mikael Kvist är en långhårig man med god intuition och ett produktivt författarskap
SPEKTRA-ART Förlag hittar du flera av hans titlar
Gilla OmTidenFacebook och du får updates när nya spännande artiklar publiceras


_________________________

*Hjärnstammen – reglerar icke viljestyrda funktioner såsom vår andning, vårt blodtryck, ögonblinkningar och vår hjärtrytm. Hjärnstammen utgör den huvudsakliga kommunikationsleden mellan storhjärnan, lillhjärnan, ryggmärgen och det perifera nervsystemet.

**Det limbiska systemet – kallas för känslohjärnan och tillhör det centrala nervsystemet.

Källor: https://davidwolfe.com, https://consciousreminder.com

2 kommentarer:

  1. Vilket sammanträffande har för en månad sen beslutat att inte klippa mig mer. jag väldigt kraftigt kände att jag förlorade min känslighet när jag klippte håret kort. Med kärlek hälsningar Henrik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haft samma upplevelse själv. När jag hittade forskningen är det lugnt i mig. Nu vet jag, är inte bara ensam knäpp med mina privata upplevelser.

      Radera