torsdag 12 september 2019

Förstå änglars skrivspråkHar änglar skriftspråk? Vad skriver de och hur? Och vad har kurbits med änglar att göra? Följ med mig genom beskrivningen av hur de lyssnar, talar och sjunger med röst, ögon och vingar. Hur de genom att bilda virvelrörelser som motsvarar deras sinnesrörelser skapar ord. Och hur de skriver samma rörelser i stiliserade former. (Del 4)

Vad är det änglar läser?

En bra början för att förstå änglars skrivspråk är att förstå hur de uppfattar oss och vårt skrivspråk. Ett blad som är utskrivet från en dator uppfattar de inte som språk. Sådant finns inte i deras “vokabulär”. Men när jag delat ett handskrivet blad med dem blir de genast exalterade för de läser lystern i handstilen. Försöker jag samma sak med en kopia på mitt ark blir responsen svag om ens någon! Det är alltså i handrörelsen originalet som deras läsbarhet finns. Om jag sitter vid datorn och har en ängel vid min sida uppfattar hon vad jag läser och uppfattar – alltså hon uppfattar lystern som uppstår i mitt inre av mina tankar. Man kan säga att det är lystern av mina tankar som motsvarar deras ”tankar”.

(Det finns en orsak till att änglar ofta återges sjungande)

Förstå deras tankar

Allt är föränderligt kring änglar. De lever i en verklighet där de med lätthet formar materia och som sedan lika lätt återgår. Det som egentligen består är rörelser. Tankerörelserna som bildar former – de är återkommande som vågorna, virvlarna i en flod men aldrig samma. Det bestående är det återkommande och dessa kan man kalla för sinnesrörelser.

(Änglars sinnesrörelser är som de rörelser de skapar med sina vingar – virvlande och mjuka)

Sinnesrörelser uttrycks i sin fullhet genom änglars vingar. Vingarna utgår från deras hjärta – alltså är vingar en del av deras innersta. Man kan på så vis säga att änglar är omgivna av sina sinnesrörelser. De lever på så vis utanpå sig själva och det gör dem väldigt sensitiva. Man kan samtidigt säga att de lever sitt inre kring sig. Därför är det fullt naturligt för änglar att forma tankar kring sig – man kan säga att de i förlängningen formar tankemateria med sina sinnesrörelser.

De skriver tankerörelsen

För att förstå änglars skrivspråk behöver man först förstå att för dem är skriva och tala två sidor av samma sak. Skriva är formen av deras ord och deras ord är samma som de virvlar och rörelser som de bildar med sina vingar.

(Vi är upplärda att ljud är vågor i luften men det stämmer inte.
Ljudvågor uppstår av virvelbildningar och det är trycket av dessa som når vårt öra)

Änglars ord är samma som de virvlar och rörelser som de bildar och kan därför sjunga med vingarna. det gör de genom att vibrera med sina vingpennor. Och eftersom vingarnas rörelser är samma som deras inre liv kan de tala med vingarna. Men jag kan säga av erfarenhet att det definitivt är för mycket för en människa. Det blir ett intryck som får en att tappa andan. Det är mycket lättare att ”höra” dem tala genom sina ögon – tankarna är deras lyster som man kan se i deras ögon. De kan tala med röst som vi även om det är det mest begränsade men ofta det mest lämpliga – särskilt om de inte skall slå ut mig helt av det svindlande intrycket. Flesta människor somnar! Förargligt för mig som tycker jag missar allt, men de är vana att tala till hela kroppen.

(Aztekiskt piktogram som visar orden som levande virvlar)

 

Hur skriver de? 

Enklast sätt jag kan förklara på är att änglar skriver sånger. De skriver ord till musik som är sång i rytmer som bildar meningar och stycken. Det är smekande berättelser som påminner om kurbitsmålning när de skrivs.

(Ord skrivna av änglar liknar kurbits. 
Formerna bildar långa levande följder av toner och ackord)

Orden berör så som de själva berör verkligheten med sina vingar. De är svepande beskrivningar och känns inuti som kärlekssånger. Konsekvensen blir att allt de beskriver blir vackert, till och med det svåra. Det kommer just av hur de sammansätter sina ”ord” som ackord för att ge de olika anslagen. Det är dessa anslag som berör oss och som vi tolkar om till bilder och känslobetydelser som passar in i vår verklighet. Man kan jämföra det med att blunda till instrumental musik som kan ge oss inre landskap. Och det är inte helt fel, för änglar kan man säga ”översätter” yttre landskap till den musik landskapet är.

Vad skriver de om?

Mina mänskliga ord är egentligen för fattiga för att förklara vad de skriver om. Jag kan bara säga landskap och helhet. Om de beskriver en person så skriver de om personen i miljön och den musik personen bildar med sin omgivning. Samtidigt kan man säga att de skriver upplevelsen av miljön med personen. Om du föreställer dig att ditt språk du har endast är musik i din kropp blir det ofrånkomligt så att du kan inte skriva delarna separata. Detta påverkar naturligtvis hela tankesättet så att det inte går att förstå vad separata delar är.

(Änglar har ett slags fågelperspektiv över tiden, 
men deras ord beskriver beröring av landskap)

Änglar saknar detaljperspektivet och det beror bland annat på att de inte har tid som är linjär utan de ser alla händelser samtidigt, som en yta från oändlighet till oändlighet. För oss som har händelser på rad kan en händelse vara isolerad. En annan person är självklart isolerad från mig för jag har alla upplevelser inom min kropp och den inom sin. Fär änglar finns inte det som har sina inre upplevelser utanpå sig. Vi är duktiga på att beskriva delar och även smärtor på igenkännande sätt. När vi får ett möte med en ängel uppfattas vi det alltid som läkande och helande. Även om änglar inte har den avsikten så har änglarna den egenskapen i mötet med oss.

(Vi blir läkta och lugna när våra separerade delar går samman i oss)

Hur deras helhet feltolkas

Änglar kommer inte med förståelse som ofta beskrivs. De lever i ett annat perspektiv som för oss är långt vidare. Det är orsaken till att vi upplever dem som budbärare. Det är inte avsiktligt utan en ren konsekvens av möte mellan varelser av olika förhållande till tid. De kommer alltså inte med förståelse utan det är vår reaktion på mötet av en varelse med det vida tidsperspektivet. Vår linjära tid gör att vi staplar skulder av ogjort och även våra uppbyggande händelser till en hög hamburgare med mängder av lager av bröd, fett och kött. I summan av alla lagren går vi förlorade. Med en ängel återgår tidens linje för ett ögonblick till en yta och hela du framträder igen. Skuldberget, som med vårt begränsade tidsperspektiv staplats, faller. Och vi upplever som att vi har fått nåd och förlåtelse av en ängel.

 

(På en tidlinje lagras tankar på varandra och tynger oss)

Änglar vill bubbla

Änglar har så mycket att säga och jag vill påstå att de har inte varit lyssnade på utan bara tolkade. De har så mycket mer att säga än nåd, salighet, gränslös förståelse, förlåtelse och villkorslös kärlek. De vill så mycket mer än vara åkallade som medicin mot ångest, förtvivlan, gnagande oro eller skuld. De önskar riktiga möten. De är så ivriga att få sitta och bubbla sitt liv tillsammans med dig. Gärna bjudna på en kopp te. Och de är så intresserade av mänskligt liv både för att det är så väsensskilt från deras men också så detaljrikt. De har mycket mer att säga och säger så mycket mer om du lyssnar på deras musik till ord. Där finns långt mer än standardtolkningar av intrycken de ger.

Det går att höra orden

Det går att höra dem tala så som de talar. Genom porlande ord, strålande ögon och drillande vingpennor. Då kommer du kunna möta en individ som är så intresserad av just dig. Orden, deras små rörelser som berör dig, kommer framträda. Det går att både känna, höra och se orden.

 

(Två virvlande toner som möts bildar formen av ett hjärta – som vid berörande samtal)

Börja med att ställa fram en kopp till, med båda händerna på japanskt vis, och bjud in som en vän. Och när du känner att det blir lite svalt om benen kan du var säker på att de är där – de är alltid ivriga i början och sveper med vingarna. Och det kan hända att det kommer ett litet dun seglande genom luften från ingenstans och försvinner igen lika mjukt plötsligt. Inte som tecken, utan för att ivern får dem att skvätta iväg små fjun!

(En ”vinge” skapad av vatten som fryser omedelbart när den glädjeskvätts i den isande luften)

Mikael Kvist 
Författare, klärvoajant och forskarePS. De blir bubblande glada när de får en personlig stund med dig. Det både upplevs och ser ut som virvlande små bubblor av Champagne inuti dem. Man kan kuttra för mindre.---------------------------------------------------


När boken om änglar kommer ut

Artikelserien om änglar beräknas publiceras i sin helhet på SPEKTRA-ART Förlag 2021.

Boka den genom att mejla till bokabok@spektra-art.se och skriv Änglabok. Du binder dig inte för någonting.

Under tiden kan du läsa andra unika böcker av Mikael Kvist utgivna på samma förlag.
.

7 kommentarer:

 1. Väldigt vackert och inspirerande!

  SvaraRadera
 2. Varmt tack för denna information. <3 <3 <3

  SvaraRadera
 3. "Visa gästvänlighet då får ni änglar på besök". Vetav erfarenhet att detta är sant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är gott att höra. Det värmer mig för jag själv vet hur mycket det värmer änglar.

   Radera
 4. Fint <3 Har nog stött på fler änglar än ja tidigare trott..? ska bjuda in snart på en skål te, eller kan man förpläga me en kopp kaffe rentav?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prova! Jag kan inte tala för alla änglar vad de tycker om men du kan upptäcka. Det märks som ett pirr av förtjusning i hela kroppen. De är ju inte så diskreta med alla sina uttryck de har genom sina vingar.
   Men ett tips är att de är extra förtjusta i att uppleva tillsammans. Så det du gillar, och därmed lägger ner lite extra i, kommer de att bli förtjusta i.
   Kom ihåg att ofta är varje upplevelse tillsammans med en människa så sällsynt att vad du är bjuder på är det första gången för dem!

   Radera