torsdag 24 oktober 2019

Kan du sitta fast i tankemateria?


Kan tankar, fast du inte tänker på dem, hålla dig kvar? Kan tankar lägga sig som osynligt tyngande skräp i rummet? Om du inte är klärvoajant och kan se tankemateria kan du prova de här tipsen. (Del 3)

 

Att försöka tänka sig ur

Jag sitter fast, kommer ingenstans, tycker jag själv iallafall... bara så himla tungt... Känns det igen? Att sitta fast kan kännas omöjligt att tänka sig ut ur. Varför? Det borde bara vara att tänka nytt, men vad hindrar? Tankar bara? Nej, jag menar att det är vad tankarna skapat som hindrar dig – det jag kallar för tankemateria. Tankmateria skapas särskilt påtagligt om man ältat eller haft starka känslor. Tankematerian skapas i vårt sinne och ligger runt oss som trådar, damm och fragment av inre bilder.

Skapas av tankar och påverkar tankar

Det är en knepig kombination för tankematerian påverkar sinnet men sitter i och kring kroppen. Visst kan tro, besvärjelser och ritualer rena, men det är att försöka använda tanke mot tanke. Fylla rummet med rökelse kan damma av lite men inte mer än ritualens begränsade form. Tänka sig ur är alltså svårt men agera är lättare. Tricket är skrattretande enkelt. Städa fysiskt och den påtagliga tankematerien åker väck.

(Visst kan tro, besvärjelser och ritualer rena, men ytan den städar är begränsad)

 

Enklaste sättet

Enklast sätt att komma ur det är att gå praktiskt till väga:
 • Röj ut gamla saker
 • Städa rummet
 • Möblera om
Varför röja? Jo, saker har ångestband. Aktiveras om du försöker kasta. Passiviserar dig så du inte orsakar deras död. Därför tänker du inte ens tanken att röja. Varför städa? Jo, allt du tänker av halvfärdiga tankar bildar materia. Den materien är så pass fysisk att den bildar både damm och ibland spindelväv. I tankar du ältar kan du bli fångad. Men dammsug och vädra skall du se att du förändras i sinnet. Varför möblera om? Allt du tror är ditt liv är dina tankar som satt saker på plats. Och sakerna håller dig på plats. Flytta på sängen t.ex så kommer du märka att du förändras i sinnet.

Saker har relationsband till dig

Banden till dina föremål får dig att tänka behållande tankar om dem. Till exempel: 'Jamen, den har jag ju använt!' Det är ett slags relationsband. Allt du behåller ligger i vägen för nya saker du kan leva, uppleva och relatera till. Det nya som är du nu. 'Jamen den kanske jag kan ha användning för!' Det är rädsla att förlora. Och rädslan kan ligga i föremålet och i bandet mer än i dig.

(Saker har relationsband till dig också)

 

Lyft dig lättare

Skaffa säckar eller lådor och sätt mitt i rummet som går till sopen och eller välgörenhet.
 • Njut plågan i varenda pryl du håller i. Tacka den för den varit i ditt liv när du njutit färdigt. Lägg den i lådan.
 • När du är klar behöver du lyfta ut lådan ur rummet. Du kommer märka att den är såå tung! Det är din tyngdhet i sakerna du bär!
 • Dammsuga efteråt kommer att behövas för gamla saker rör upp tankedamm.
 • Gå in i tömda rummet och andas.
 • Gör om rensningen om någon vecka och du kommer se mindre tunga saker gömt sig i den nya friheten. Fram med låda igen. 

(Begränsande föreställningar du har om dig själv flyger sin kos när du röjer i dina tankars materia)

 

Vad händer i rummet?

Vad händer i dig om allt gammalt åker ut som du inte använder? Du får tankerymd. Oanad rymd du inte kan tänka dig annars. Kalla det rörlighet, frihet och möjlighet. Och det känns som att dö eller kvävas när man gör det! Det är viktigt att dö flera gånger i livet om man ska leva det.

(Skrämmande bra återgivande av tankemateria av konstnären Noa P Kaplan)

 

När tankemateria är riktigt sjuk

Det finns riktigt riktigt sjuk tankemateria som kan uppstå. Den består av klumpar och energisugande slingor. Få har illustrerat det så bra som konstnären Noa P Kapan. Jag säger att det är tur att de flesta inte ser vad som uppstår, det skulle skrämma skiten ur de flesta. Materien uppvisar intelligenta beteenden och snörar sig fast hårdare i personen så fort tanken kommer att göra sig av med saken. Det är alltså materien som har ångest, har skräck att dö, om den kapas från sin värd. Resultatet blir att du behåller gamla saker för det känns det tryggare. Materian kan även utlösa plötslig trötthet, kroppslig matthet eller kroppsliga obehag. Har du motstånd mot att röja? Då är det en signal på att det är helt rätt!

(Det är en orsak till att jag har rena 'rena väggar' hemma 
– färre saker som tankemateria kan vidhäfta vid)

 

Papper kräver en särskild behandling

Du känner säkert igen hur en hög med obetalda räkningar eller obesvarade brev kan bli obehagligt och till och med oöverstigligt tungt. Vad kan du göra åt det?
 • Sära dem
 • Sortera dem
 • Ställ dem upp
  Varför sära på papperna? Jo, det är inte ovanligt att ett papper kan sprida en sådan tyngd att alla andra papper i högen blir lika tunga. Smuts smutsar ner allt som är rent. Varför sortera dem i kategorier, till exempel som obesvarade brev, obetalda räkningar och så vidare? När flera ogjorda tankar ligger tillsammans blir det svårare att tänka, det vill säga reda ut. Reda ut behöver man bara när de sitter ihop. Du får lättare att tänka och därmed göra klart varje enskild kategori och sak. Ställa papper upp, varför det och hur? Jo, prova att skaffa en pärm och sätt in dina ogjorda papper i. Du kommer märka att de blir lättare att åtgärda. Varför? Jo vissa tankar ligger tungt på arket men håller sig inte kvar när de ställs upp. Prova och du får se. Alla påverkas av tankemateria.


  (Som bortblåst om du vet hur man gör)

   

  Det finns inga dåliga energier

  Det finns bara ostädade rum. Fram med dammsugaren och öppna fönstren! Tro inte att du uppnått någon slags andlig renhet. Tankemateria bildas ständigt så det är bara att städa med jämna mellanrum. Visst bildas det mindre tankemateria i rum som det mediteras i men de flesta har ju ett vanligt liv med massor att göra och massor att håll reda på. Alla avhuggna tankar och alla tankar du tappar på vägen blir just tankemateria. 

  (Tänk dig inte ur det här. Dammsug först och ta en dusch efteråt.
  Sen är det garanterat klart i sinnet)  --------------------------------


  Läs gärna de två tidigare artiklarna om tankemateria. Då förstår den mer om hur tankemateria yttrar sig och hur du lätt kan känna igen dig i olika situationer:

  Inga kommentarer:

  Skicka en kommentar