fredag 6 augusti 2021

När dröm är annan verklighet (Del 1)


Jag är van drömresenär. Hur gör jag för att veta om jag är en i verklig parallell verklighet? Hur vet jag om det bara rör sig om en nattlig dröm-bearbetning i mitt eget sinne? Här har du mängder med användbara tips. 

Portal och drömresenär

Jag har fördelen av att kunna portaler och prtalresor. Det gör att jag även i detta medvetandetillstånd har en referens. Det medför att jag har kategorier och begrepp att sortera mina drömminnen i och kan därför minnas tydligare än andra. Med hjälp av denna referens tänkte jag presentera ett antal tips hur du känna igen när du varit i en parallell verklighet. 

Varför tolka drömmar?

Den frågan är fel ställd och behöver formuleras om för att svar ska kunna ges: Varför omtolkas parallella verkligheter? Med denna fråga kan vi gå in på orsakerna. 

Hjärnan tolkar vad den vet

Du kan bara minnas det som du har minnesutrymme för. Det beror på att minnen är inte fristående utan kopplade via neuroner i ett integrerat nätverk. Minnet av ett äpple byggs upp av form, färg, smakminne och episodminne samt känsla. Det förutsätter kopplingspunkter och det är så du förstår det är ett äpple. Upplever du t.ex en färg du inte har motsvarighet till kan du inte fästa den med de övriga minnena. Och det är minneskomponenterna som är din jämförelse och förståelse av vad du ser. Hjärnan tillåter heller inte blinda fläckar utan fyller då i med vad den tror skall vara där. Har du inte sett färgen rött kommer hjärnan kanske ersätta äpplet med en apelsin fast hård och utan klyftor. Hjärnan tolkar vad den vet och sålunda behöver vi tolka drömmar tillbaka till verkligheten du egentligen upplevde. 

Nattligt verklighetsintrång

Blinda fläckar, alltså minnesluckor, ger ångest. Mot det försvarar hjärnan sig i ett beteende jag kallar verklighetsintrång. Detta är ett problem jag har haft när jag tagit med personer för att uppleva portaler. Det jag kallar för  latent ångest, alltså ångest under ytan, tar sig ofta aggressiva försvarsuttryck. Den försvarar sig med näbbar och klor mot det konkreta och väljer hellre trygghet i ett diffust drömlikt påhittat scenario (Se mer om detta i artikeln 'Närkontakter som inte rapporteras'). Samma skyddsbeteende förekommer även på natten och orsakar omtolkn ing till något känt ofarligt. 


Huvudskillnader

Av ovanstående kan du förstå att skillnaden mellan upplevande av parallell verklighet och dröm märks i bland annat:

  • Skärpa – Detaljrik när du tittar på t.ex. saker
  • Levande, livlig (eng. vivid) – Upplevelsen är med många sinnen. 
  • Ifrågasätta – Du är fullt vaken i tillståndet och kan tänka och ifrågasätta det du upplever. 
  • Bestående – I dröm ändras rum om du går ut och kommer in igen. I parallell verklighet är de bestående. 

Byte av kropp

När jag lämnat min kropp nattetid  handlar det om att jag bytt kropp. Jag är därför medveten om att kolla att jag t.ex upplever med minst tre sinnen och att det jag upplever är bestående. Om du inte förstår att du befinner dig fysiskt i en parallell verklighet kommer du heller inte kunna minnas konkret. Hur jag kollar skillnaden handlar följande avsnitt om. 


Kontrollera verkligheten

Med nattlig resevana brukar jag kolla om jag befinner mig i en parallell verklighet. Det utgår just från att jag vet att många drömmar är verkligheter. Det gör det lättare att besluta mig för att på nätterna kontrollera. Jag kollar nästan alltid på samma sätt. Och tydligen vet jag där mer än här hur drömmar fungerar vilket är extra intressant. Här är några sätt jag använder: 

  • Jag tittar på mina fötter och vad jag har för skor på mig. Är du i dröm är kroppen inte tydlig, du ”bara vet” du har kropp. Ibland håller jag fram min händer för att se dem. Då kan jag också kolla i vilken typ av kropp jag befinner mig i.
  • Att titta sig i en spegeln kan vara verkningsfullt. Reaktionen inför att se mig själv i en spegel när jag befinner mig utomjordiskt och i en annan kropp är oftast samma: Min drömomtolkning säger att jag är utklädd och eller att jag skall på maskerad. Antingen beror omtolkningen på att kläderna och utseendet är främmande eller så beror det på att jag inte kan översätta det i drömtillståndet till en begriplig bild. Ändå låter jag inte bli att titta noga på ansiktsdrag etc. 
  • När du drömmer om skog drömmer du om konceptet skog men ser inte nödvändigtvis enskilda träd. Ett vanligt sätt jag har är att stanna upp och kolla om jag kan se varenda enskilt löv röra sig i vinden. Likaså kollar jag på gräset om det är verkligt ifall jag ser varenda vattendroppe. Ser jag skog med enskilda träd är det parallell verklighet. Ser jag konceptet skog är det en drömbearbetning. 
  • Ett sätt jag har är att kolla om det finns påtagliga detaljer i föremål, som en vas till exempel. Finns där damm? Finns det förslitning på den och hur ser den ut? Kan den förslitits på detta sätt? Jag kollar alltså samtidigt om jag kan se och analysera det jag ser, alltså koll på om jag är vaken i drömmen. 


Aktivt testa verkligheten 

Jag nöjer mig ibland inte med att bara kolla. Vill jag vara säker testar jag. Här är mina två vanligaste tips hur jag aktivt testar i om drömmen om den är verklig. 

  • Konceptet vägg kan uppträda i en dröm men en parallell verklighet har detaljer och varje vägg har struktur. Jag helt enkelt går fram till väggen och sätter handen emot. Jag känner  efter om den har struktur och kan kännas under min hand och är solid. Jag kan dessutom förstå om jag befinner mig i en framtid om jag inte hittar skarvar som i betong eller tapeter.
  • I dröm fabricerar hjärnan rum och går du runt kommer hjärnan inte minnas allt i ett rum du varit i. Den oavsiktligt förändrar. Mitt sätt är att kolla är genom att gå runt i rummen. Helst komma in från att annat håll. Är allt exakt möblerat som innan vet jag att detta är en verklighet. Står även vaserna precis som innan är jag nöjd och går vidare med mitt uppdrag. 

Det här kan leda till pinsamma beteenden som när jag efteråt fick veta genom en av mina kontaktpersoner att jag hade gått fram till deras konferens bord och tagit tag i det. Sådant man får ta med bekräftelserna som kommer. De fick sig ett leende i alla fall. 

Påtagliga bekräftelser

Parallell verklighet innebär att du är där i en parallell fysisk kropp av annat materiaslag. Detta medför att du kan dela upplevelser med andra och minnas samma detaljer. Men det innebär också att du kan ta med dig skador därifrån och hit. Här har du några påtagliga bevis du kan få med dig som gör att du kan ta dina minnen på allvar. 

  • Du vaknar med en smärta som du fått efter en natt. Du får inte smärtor på nätter utan fysisk orsak i parallell verklighet. Det är speciellt uppenbart när du drömt om skadan och vaknar med smärtan. Dessa bör du ta hand om med hjälp av en healer som kan hantera parallellfysiska skador och inte bara sända energi. 
  • Vid extrema fall kan skadorna följa med hit och vara fullt synliga. Jag ber dig ta barn på allvar. De är långt mer dimensionsöppna och kan oftare få t.ex omöjliga rivmärken på ryggen och vakna skrikande. Säg inte att det bara var en dröm. Du behöver ta ansvaret. Byta rum kan hjälpa ifall där ligger en portal. Ibland hjälper ha elektriskt ljus på! Barn har rätt! 
  • Att flera kan vakna med samma eller liknande smärtor efter en natt blir först uppenbart i en FB-grupp. Sådant uppstår vanligen när det varit ett större slag eller en katastrof. 
  • Varit två som drömt samma dröm. Det är så välgörande och ger underlag till hur just du upplever när du varit i parallell verklighet. Noter extra noga dessa inklusive känslan. 


Udda bekräftelser 

Dessa är inte så vanligt men får du dem landar du ordentligt i hur verkliga de parallella verkligheterna verkligen är. 

  • Du kommer till platsen du upplevde på natten. Det är vanligast i denna verklighet. Då kallar du den för sanndröm. Men det är också sanndröm när du får möjlighet att besöka med skepp en parallell tid. 
  • Du får bekräftat av andra kontaktpersoner. Det är så jag fått veta att jag uppträtt konstig när jag gått fram till ett bord eller vägg för att kolla om den var fysisk. De log glatt fick jag veta. 
  • Du har haft dubbla medvetanden. Det sker i tillstånd där du är halvvaken och då kan vad jag kallar överhörning uppstå. Sådant var vanligt på gamla trådtelefonernas tid, att du hörde en annan röst på din linje. Jag kan uppfatta ark framför ögonen eller datorskärmar som jag kan läsa. Jag har även väckt mig av att jag talat utomjordiska språk högt mitt i natten. 

Vad jag vill säga med detta är att inga bekräftelser är för udda för att vara bekräftelser. Samla dem alla. 

Drömtyper

Till sist, det finns även olika typer av drömmar som kan skvallra om att du jobbar nattskift under sömnen. Här är några: 

  • Seriedrömmar – Dessa fortsätter kontinuerligt trots att du vaknar flera gånger. De kan med lätthet pågå mellan 3 – 6 timmar i följd och i vissa falla i flera dygn. 
  • Upprepningsdrömmar – I dessa finner du dig göra samma sak om och om igen. Ingen drömmer så tråkiga drömmar frivilligt. Jag lovar. De kan uppstå vid vissa skeenden som när det behövs akut hjälp vid evakuering och massinsatser. Det kan också uppstå när det är viktigt att du tar viss information med dig till ditt vakna tillstånd. 
  • Långdrömmar eller livsdrömmar – Jag kallar dessa drömmar så som beskriver förlopp på flera år på en natt. De är ett specialfall av seriedrömmar och före,kommer för att utomjordisk tid kan förlöpa med flera år på en natt. 

Fortsättning 

Artikeln fortsätter. Det är inte slut här. Del 2 kommer att omfatta hur du hittar glipor i drömmarna för att kunna använda dem som öppningar du kan ta dig igenom. Då börjar ditt multidimensionella liv på riktigt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar